Maasta ja metropolista

Hannu Penttilä

Hannu Penttilän kokemuksia viideltä vuosikymmeneltä (144 s + kuvaliite)

Hannu Penttilä siirtyi vuonna 2021 eläkkeelle Vantaan kaupunkiympäristön apulaiskaupunginjohtajan tehtävistä. Tätä ennen hän toimi Helsingin apulaiskaupunginjohtajana, Pääkaupunkiseudun yhteistyövaltuuskunnan (YTV) yhteistyöjohtajana ja 1980–90-luvuilla espoolaisena sosialidemokraattisena kunnallispoliitikkona, myös kaupunginhallituksen puheenjohtajana vuosina 1993–1994. Toiminta keskeisissä tehtävissä kolmessa kaupungissa antaa poikkeuksellinen näköalan Helsingin seudun kehitykseen.

Hannu Penttilän kirja ”Maasta ja metropolista” keskittyy kahteen teemaan. Ensinnäkin hän muistuttaa maapolitiikan merkityksestä hyvän ja kestävän yhdyskuntasuunnittelun mahdollistajana. Toiseksi hän kuvaa Helsingin seudun kuntien yhteistyötä ja metropolihankkeita viiden vuosikymmenen ajalta. Hänen kirjassaan avataan Helsingin hankkeita Östersundomin liitosalueella ja Malmin lentokentällä sekä Nuuksion kansallispuiston monivaiheista synnytyshistoriaa. Kirjassa otetaan kantaa ajankohtaisiin valtakunnallisiin raideliikennehankkeisiin sekä valtion ja Helsingin seudun kaupunkien maankäytön, asumisen ja liikenteen (MAL) sopimusneuvottelujen käänteisiin.

Maasta ja metropolista kirjaa (2. korjattu painos) on saatavana nettikirjakauppa Opus Liberumin kautta www.opusliberum.com hintaan 20 euroa 14.11.2022 alkaen.

Sidosasu Kovakantinen
Sivu160 sivua
Vuosi2022
ISBN978-952-94-6769-3

20,00