Kolmannen valtakunnan kuolema

Dick Henriksson

Kolmannen valtakunnan kuolema on historiallinen sotaromaani.
Romaanissa liikutaan Norjasta Argentiinaan ja Brestistä Berliiniin. Tapahtumat vyöryvät eteenpäin niin juoksuhaudoissa kuin vallan käytävillä. Lukija kokee kirjassa juonittelua, itserakkautta, uhrautumista, turhautumista ja kuolemaa. Kirja valottaa paljon historian pimentoon jääneitä tapahtumia. Tapahtumia joilla silloin oli, tai olisi voinut olla suuri merkitys, mutta jotka nyt ovat jo jääneet unohduksiin.
Karl Franz on Saksan RSHA:n ulkomaantiedustelun SS eversti. Hänen poikansa Tristan yksi sukellusvenejoukkojen suurista sankareista ja toinen poika Siegfried on entinen Hitlerin henkivartiokaartin kapteeni, joka Normandiassa odottaa liittoutuneiden maihinnousua SS Hitlerjugend panssaridivisioonan tiedustelu-upseerina. Kotirintamalla kärsitään myös.
Siegfriedin vaimo Lisa lapsineen yrittä kamppailla kaikkialta tulevia kovia koettelemuksia vastaan Kolmannen valtakunnan kutistuessa kuolinkouristuksissaan. Kuvaan astuu vielä kolmas poika, kanadalaistunut Fred Virta, joka sodan myllerryksien lisäksi, entisestään sekoittaa jatkuvasti muuttuvia kuvioita.

Sidosasu pehmeäkantinen
Sivu606
Vuosi2019
ISBN978-952-94-2769-7

24,50